Content voor Ingelogde Gebruikers

Hoe vindt u het juiste type buitenhaard

Een passend model vinden

Bent u op zoek naar een manier om meer sfeer aan uw tuin toe te voegen? Of wilt u juist in de winter met een glaasje glühwein of een kom erwtensoep van uw mooie tuin genieten? Dan is een buitenhaard echt iets voor u! Doordat er tegenwoordig ontzettend veel mogelijkheden zijn wat betreft verschillende soorten en modellen buitenhaarden, zit er ongetwijfeld een type bij dat helemaal bij uw tuin past. Bent u benieuwd wat de mogelijkheden zoal zijn? Wij zetten de verschillende buitenhaarden en wat ze zo bijzonder maakt voor u op een rij.

Buitenhaard met rookkanaal

Kiest u voor een buitenhaard die gestookt moet worden met hout of kolen? Dan heeft u een buitenhaard nodig met een rookkanaal. Via dit kanaal kan de rook ontsnappen. Het rookkanaal is altijd rechtstreeks aangesloten op de haard. Dit betekent wel dat het de haard slechts vanaf één kant open is. Dat betekent dat het vuur van slechts één kant te zien is, en dat de warmte naar één richting geprojecteerd wordt. Bij de plaatsing van de haard moet u hier dus rekening mee houden. Ook moet er bij plaatsing gelet worden op het feit dat dit soort buitenhaarden veel rook produceren. U wilt immers niet dat uw buren er last van krijgen. Staat de buitenhaard met een rookkanaal goed, dan geniet u van een prachtige authentieke openhaard met een mooi vuurbeeld en een gezellig knapperend geluid van het haardvuur. Ook zult u het veel minder snel koud krijgen, want dit soort haarden zorgen voor een uitstekende warmtespreiding.

buitenhaard

Gas: het modern alternatief

Naast de buitenhaard op hout of kolen wordt er ook regelmatig gekozen voor een buitenhaard op gas. Bij dit soort haarden ontstaat er geen rook en springt de buitenhaard met slechts een druk op de knop al aan. Omdat er geen rookkanaal nodig is bij dit soort buitenhaarden, is het mogelijk om hem volledig open te houden. Hierdoor kan het vuur van elke kant bewonderd worden. De buitenhaard op gas is heel flexibel wat betreft modellen, waardoor er altijd wel een design te verkrijgen is dat perfect bij uw tuin past. Zo kan de haard zelfs in een tafel verwerkt worden. De mogelijkheden zijn eindeloos! Het grote nadeel van de buitenhaard op gas, is dat het vuurbeeld niet zo natuurlijk is als die van een buitenhaard die werkt op hout.

buitenhaard

Buitenhaard met gel of bio-ethanol

Voor een langwerpige buitenhaard wordt er vaak gekozen voor gel of bio-ethanol. De gelpotjes worden in de haard geplaatst en aangestoken. Dit is een veilige manier van branden, maar geeft echter een minder mooi vuurbeeld. Wilt u juist een prachtig vuurbeeld met een heuse ‘vlammenzee’? Kies dan voor bio-ethanol. Dit middel is echter wat gevaarlijker in het gebruik, en u moet dan ook goed opletten bij het bijvullen van de buitenhaard. Doet dit in geen geval als de haard nog enigszins warm is! Zowel gel als bio-ethanol zorgen niet voor rookontwikkeling, houden de haard mooi schoon en u zult er niets van ruiken.

Welk model past bij u

Kiest u voor een mooie buitenhaard? Dan wilt u natuurlijk wel een haard die helemaal bij uw wensen aansluit. Wij van CW Rustiekbouw helpen u graag met het vinden van een buitenhaard die bij u past. We raden u ook aan om eens een kijkje te nemen in een showroom. Dit is de perfecte plek om inspiratie op te doen voor uw eigen tuin. Bovendien kunt u de hulp van professionals inschakelen om al uw vragen te beantwoorden over de verschillende soorten buitenhaarden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
×

Hallo!

Klik hieronder op een van onze vertegenwoordigers om te chatten op WhatsApp of stuur ons een e-mail naar info@cwrustiekbouw.nl

× Hoe kan ik u helpen?