Content voor Ingelogde Gebruikers

Een houtkachel kopen? Dit zijn de voordelen!

De voordelen van houtkachels

Bent u van plan om een houtkachel te kopen? Hoe kiest u nu de juiste houtkachel voor uw ruimte? En wat zijn nou precies die voordelen? In dit blog vertelt CW Rustiekbouw u graag meer. Wat is er nu gezelliger dan een kop thee drinken voor een knisperend haardvuur? Weinig toch? De houtkachel wint steeds meer aan populariteit. Veel mensen beschikken over een houtkachel, open haard of inbouw/inzethaard. Houtkachels worden niet alleen als alternatief voor de verwarming in ruimtes geplaatst, maar veelal ook gekozen voor de sfeer die zij toevoegen. Lees snel verder voor meer informatie.

Wat is een houtkachel?

Een houtkachel is een kachel waarin hout wordt gestookt. Dit zorgt ervoor dat de omgeving verwarmd wordt. De houtkachel kan, afhankelijk van het type, stralingswarmte of convectiewarmte afgeven. Stralingswarmte zorgt ervoor dat warmte direct door de kachel afgegeven wordt en zich verspreidt. Convectiewarmte zuigt koude lucht aan die verwarmd wordt en weer aan de bovenkant wordt vrijgegeven. Een houtkachel is niet enkel functioneel. Er zijn tegenwoordig diverse houtkachels verkrijgbaar, zoals inbouwkachels, vrijstaande kachels, hangende kachels en nog veel meer. Bekijk eens het assortiment van CW Rustiekbouw. Ook het vlammenspel van de houtkachel zorgt voor veel sfeer en een gevoel van romantiek.

Gashaard ombouwen naar houthaard

Waarom kiezen voor een houtkachel?

De energieprijzen voor centrale verwarming zijn steeds meer gestegen. En dat doen ze nog steeds. Daarom kiezen veel mensen voor een houtkachel als alternatief voor centrale verwarming. Maar dat is niet het enige, want een houtkachel kent ook vele voordelen. Wij zetten de voordelen op een rijtje.

De voordelen van een houtkachel

De houtkachel geeft veel warmte af aan de ruimte en zorgt voor een hoog rendement. Houtkachels brengen veel sfeer in huis en staan steeds meer bekend als design object. Ook een voordeel, is dat met behulp van een katalysator de uitstoot van geur en stoffen tot 90% beperkt kan worden. Met een houtkachel zal u energie besparen en u maakt ook nog eens gebruik van een goedkope brandstof.

Kies ook voor een houtkachel

Wilt u direct een houtkachel laten plaatsen? Neem dan gerust contact op met CW Rustiekbouw en vraag onze professionals om advies. Wilt u graag meer informatie? Voor al uw vragen kunt u bellen naar 06 51 51 44 33. Of stuur je bericht per e-mail naar info@cwrustiekbouw.nl. U kunt ook het contactformulier op de website invullen. Wij staan u graag te woord en kunnen u helpen bij het vinden van een passende houtkachel aangaande uw ruimte. Kies ook voor een houtkachel en kies voor gemak!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
×

Hallo!

Klik hieronder op een van onze vertegenwoordigers om te chatten op WhatsApp of stuur ons een e-mail naar info@cwrustiekbouw.nl

× Hoe kan ik u helpen?