Content voor Ingelogde Gebruikers

Houtkachel

Verstandig stoken begint met de juiste haard of kachel. Een open haard geeft veel sfeer, maar minder warmte dan een afsluitbaar systeem. Het rendement is ongeveer 20 procent. Een afsluitbaar toestel geeft meer rendement, waarbij een moderne houtkachel zelfs een rendement van wel meer dan 80 procent haalt. De capaciteit van een kachel moet zijn afgestemd op het te verwarmen vertrek. Te weinig capaciteit betekent te weinig warmte. Teveel capaciteit betekent dat de kachel op halve kracht werkt en dat is slecht voor het verbrandingsproces en schadelijk voor het milieu. Als richtlijn kunt u met 1kW (nominaal vermogen) circa 10m3 woninginhoud verwarmen. Voor een gemiddelde woonkamer (7 x 4) heeft u dus circa 7kW nodig. Is de kachel alleen bijverwarming dan zal een kleiner model volstaan.

Allesbrander bestaat niet

Kachels en haarden zijn GEEN allesbranders. Alhoewel veel zaken branden, is het slecht voor uw gezondheid en voor het milieu, om zomaar alles in een haard of kachel te verbranden. Plastic, geverfd of geïmpregneerd hout, spaanplaat, hout met lijmresten, melkpakken, en allerlei huishoudelijk afval mogen NIET in haard of kachel. Ze kunnen kankerverwekkende stoffen afgeven bij verbranding. De enige allesbrander is de afvalverbrander van de overheid.

Propaan / butaan

Het enige verschil met aardgas is dat propaan en butaan uit een fles/tank komt.
Doordat propaan en butaan een hogere verbrandingstemperatuur hebben, is de aanschaf van deze kachels iets duurder in verband met hardere materialen.

Vrijblijvend een offerte of adviesgesprek voor uw nieuwe kachel

Wilt u vrijblijvend een offerte ontvangen voor een kachel in uw woning? We bespreken graag samen met u, uw wensen om u vervolgens geheel verblijvend een offerte toe te sturen. Contact opnemen kan via het contactformulier of door te bellen naar: 06 51 51 44 33 . of mailen naar: info@cwrustiekbouw.nl.

Scroll naar boven
×

Hallo!

Klik hieronder op een van onze vertegenwoordigers om te chatten op WhatsApp of stuur ons een e-mail naar info@cwrustiekbouw.nl

× Hoe kan ik u helpen?