Content voor Ingelogde Gebruikers

Kies de brandstof die bij u past

De verschillende brandstoffen die gebruikt worden brengen verschillende eigenschappen met zich mee. Lees hier meer over de verschillende brandstoffen waar Colard Winde Rustiekbouw gebruik van maakt.

Bio-ethanol/gel

Bio-ethanol, ook wel gel genoemd, geeft dezelfde warmte en vlammen als gas. Ethanol is een soort gel. Deze gel giet u in het eenvoudig te bedienen reservoir. Een hele avond genieten van de vlammen, zonder het bijvullen van het systeem. Kan overal geplaatst worden zonder kanaal.
Reukloos (GEEN paraffine lucht meer!) door het hogere percentage alcohol in de ethanol. Qua veiligheid zijn de reservoirs dusdanig gemoderniseerd dat 100% veilig gestookt kan worden door de aanwezigheid van beveiligingskleppen en alarmsysteem.

Hout

Hout stoken is van oudsher. Het geeft prachtige vlammen en een heerlijke warmte welke nog meer rendement geeft door gebruik van een haardplaat. Verder geeft het een aangenaam knisperend geluidje. Zeer sfeervol.
Hout is bewerkelijker. U hebt een ruimer afvoerkanaal nodig.
Is in te bouwen in alle klassieke of design haarden

bio-ethanol open haard

hout haard

Gas / propaan / butaan

Gas geeft gemak. Een gashaard kun je aandoen met de afstandsbediening. De vlammen en de warmte is gelijk aan houtstoken. Een gashaard of gaskachel kan overal geplaatst worden. Een schoorsteen is niet nodig. Een gashaard waar u maar wilt door een revolutionair afvoersysteem.
Het enige verschil met aardgas is dat propaan en butaan uit een fles/tank komt. Doordat propaan en butaan een hogere verbrandingstemperatuur hebben, is de aanschaf van deze kachels iets duurder in verband met hardere materialen.

Elektrisch

De elektrische haarden krijgen een steeds mooier vuurbeeld. U hebt niets anders nodig dan een stopcontact. Is dus overal aan te sluiten.
Geeft minder warmte af dan de andere brandstoffen.

Colard Winde Bio Haard

Waterdamp

De waterdamp haarden geven een realistisch vuurbeeld door middel van lichtprojectie. Er zijn verschillende systemen die hiervoor gebruikt worden. 
Het vuur vindt driedimensionaal zijn weg door het keramischhout. Vanuit alle hoeken ziet u de vlammetjes opkomen in een kleur naar uw keuze. Het licht (LED) wordt geprojecteerd op een ultrafijne waterdamp. Door deze ‘’mist’’ lijkt het vuur nog realistischer. Geeft geen warmte af, wel beweeglijke ‘vlammetjes’.
In te bouwen in elk meubilair of prachtige schouw.

Waterdamp haard

Scroll naar boven
×

Hallo!

Klik hieronder op een van onze vertegenwoordigers om te chatten op WhatsApp of stuur ons een e-mail naar info@cwrustiekbouw.nl

× Hoe kan ik u helpen?