Content voor Ingelogde Gebruikers

Houthaarden open (klassiek/landelijk)

Een aanwinst voor uw woonkamer, brengt gezelligheid in uw huis deze unieke houtgestookte haard! De charme van een echte open haard op hout is ongeëvenaard. Het knapperende vuur en de typische reuk zijn een bijzondere belevenis. Er is een groot aanbod van open haarden passend bij ieder interieur. Indien u hiervoor kiest moet u wel rekening houden met een paar eisen ten aanzien van de installatie. Zo is een royaal schoorsteenkanaal noodzakelijk voor een optimale trek.

De fronthaard is een haard welke voornamelijk aan de voorzijde te zien is. Aan de zijkanten is de opening van het vuur minder te zien. De ombouw van de fronthaard kan op een aantal manieren namelijk een voorzethaard, half omloop en volledig omloop. De ombouw kan uit verschillende materialen bestaan, hout, ijzer, mdf, zandsteenschouwen enz.

Houtgestookte haarden hebben als voordeel dat er een leven is van vuur, dat met een hoog rendement, optimaal tot zijn recht komt. Door middel van een gietijzeren haardplaat, die recht tegen de achterwand aan geplaatst wordt, ontvangt u 50% meer stralingswarmte.

Vrijblijvend een offerte ontvangen?

We geven u gratis inzicht in de kosten en denken graag met u mee over de vorm, stijl en brandstof van de haard.

In woningen met mechanische ventilatie of een open keuken met afzuigkap moet gezorgd worden voor voldoende aanvoer van lucht bij de haard. Indien u meer warmte wilt kunt u beter kiezen voor een haard met een glasruit of een vrijstaande houtkachel. Colard Winde Rustiekbouw B.V. kan u een passend advies geven en zorgen voor de complete installatie.

Waarom kiezen voor Colard Winde Rustiekbouw?

Wanneer u kiest voor Colard Winde Rustiekbouw profiteert u van de volgende voordelen:

  • Meer dan 20 jaar ervaring
  • Ruime keuze aan stijlen
  • Actief in heel Nederland en Europa
  • Gratis en vrijblijvende offerte
  • Levert en plaatst uw haard
  • Alles uitgevoerd door één bedrijf

Houthaarden gesloten (klassiek/landelijk)

De houtgestookte gesloten open haarden kenmerken zich door unieke eigenschappen zoals een volledig omhoog schuivende deur of in de verschillende binnenafwerkingen van de verbrandingkamer die mogelijk zijn. Een inbouwhaard is een houthaard voorzien van een glasdeur die in een bestaande schouw of nieuw te bouwen schouw wordt ingebouwd. Er zijn vele modellen in diverse formaten en designs. Zowel klassiek als modern. De haarden zijn voorzien van draaideuren of liftdeuren zodat de binnenzijde van de ruit gemakkelijk kan worden schoongemaakt en de as kan worden opgeruimd. Het rendement van dit soort haarden ligt een stuk hoger dan van de volledig open versies. Het rendement kan in de meeste gevallen verder worden verhoogd door de installatie van ventilatoren.

CW Rustiek

Kachels houtgestookt!

Een gezellige houtgestookte kachel voor binnen en buiten! Houtkachels hebben tegenwoordig een zeer hoog rendement en de uitstoot is relatief zeer schoon. Dit geldt in het bijzonder voor kachels welke voorzien zijn van een secundaire verbranding. Bij deze kachels worden de vrijkomende gassen naverbrand door het injecteren van extra verbrandingslucht, hetgeen de kachels extra milieuvriendelijk maakt.

CW Rustiekbouw

Houtkachels met een open verbranding verbruiken de zuurstof uit de ruimte waar zij zich bevinden. Deze dienen ook aangesloten te worden op een schoorsteenkanaal met trek. Hiervoor geldt dat de diameter van het rookkanaal in verhouding moet staan met de diameter van de aansluiting van de kachel. Een te groot of te klein kanaal is dus niet aan te raden.

Er is keuze uit stalen- , gietijzeren- en speksteen kachels. Een houtkachel is een afsluitbaar stooktoestel dat los geplaatst kan worden en aangesloten dient te zijn op een rookkanaal. De techniek van houtkachels heeft de laatste jaren een grote ontwikkeling doorgemaakt. Het rendement is gestegen en de uitstoot van kwalijke stoffen is teruggedrongen. Houtkachels zijn vaak voorzien van grote panoramische ruiten zodat het vlammenspel optimaal te zien is.

Verder zijn in een moderne houtkachel allerlei technische snufjes verwerkt om het rendement te verhogen (soms tot boven de 80 procent). Niet alleen een sfeermaker dus maar ook een echt verwarmingstoestel. Warmte accumulerende houtkachels (zoals bijvoorbeeld speksteenkachels). Massieve kachels van steenachtig materiaal, slaan de warmte eerst op en geven die daarna weer langzaam af aan de omgeving. Ze zijn bij uitstek geschikt om met hout te stoken.

Dit soort kachels kenmerkt zich door een optimale verbranding en een maximale, gedoceerde, stralingswarmte. Ze wegen al gauw zo’n 500 kilo of meer en worden daarom ter plaatse uit diverse delen opgebouwd. Er is een grote variëteit aan modellen en capaciteiten, geschikt voor de verwarming van één kamer of het verwarmen van zelfs een compleet huis.

Meer mogelijkheden

Tegenwoordig is een combi van modern /design of een klassieke/ landelijke stijl zeer goed te combineren. Heeft u speciale wensen m.b.t. uw open haard of gesloten haard, speciale ideeën voor eigen ontwerp, wij kunnen vrijblijvend uw wensen bespreken en op verzoek een offerte bij u neerleggen.

Kachels, inbouw- en designhaarden

Ook plaatsen wij kachels, inbouwhaarden en designhaarden. Daarbij wordt het werk desgewenst vanaf de fundatie tot aan het topje van de schoorsteen door onze eigen mensen uitgevoerd. Alles wordt dus gedaan door hetzelfde bedrijf! Hierdoor zijn korte communicatielijnen mogelijk, hetgeen leidt tot snelle en duidelijke afspraken.

Schoorsteenmantels

Ook het plaatsen van schoorsteenmantels behoort tot onze dagelijkse werkzaamheden en wij doen dit in heel Nederland en Europa. In sommige gevallen plaatsen we alleen de schouw, vaker echter doen we de complete montage met een open haard, een rookkanaal, of een gasvuur.

Voorbeeld van onze open haarden

Bekijk eerder uitgevoerde projecten om inspiratie te krijgen voor uw eigen haard.

Scroll naar boven
×

Hallo!

Klik hieronder op een van onze vertegenwoordigers om te chatten op WhatsApp of stuur ons een e-mail naar info@cwrustiekbouw.nl

× Hoe kan ik u helpen?