Content voor Ingelogde Gebruikers

Informatie en inspiratie over de mooiste terrashaarden

Tips en inspiratie voor uw nieuwe terrashaard

Bij CW Rustiekbouw kunt u terecht voor een groot assortiment aan mooie terrashaarden. Maar welke terrashaard is voor uw tuin nu het meest geschikt? In dit blog inspireren en informeren wij u over de verschillende soorten terrashaarden.

Terrashaard met rookkanaal

De traditionele terrashaard is die met het rookkanaal. Deze haard wordt gestookt met hout of kolen. Een terrashaard met hout zorgt voor het prachtige traditionele vuurbeeld. Ook zorgt het voor een gelijke verdeling van de warmte. De terrashaard met een rookkanaal is aan één kant open en de rook gaat door het rookkanaal. Wanneer u de haard plaatst, moet u er dus op letten aan welke kant u het vuur wilt zien. Ook is het belangrijk om te zorgen dat de buren geen overlast hebben van de rook.

Terrashaard op gas

Voor een terrashaard op gas is het niet nodig om een rookkanaal te plaatsen. Hierdoor zijn er allerlei decoratieve modellen mogelijk. Bij ons kunt u bijvoorbeeld terecht voor vuurtafels, kolomvormige haarden of hele brede haarden. De terrashaard op gas gaat met een druk op de knop aan en u heeft geen last van rookvorming. Het is wel nodig om de aparte gasflessen die gebruikt worden periodiek na te vullen. Maar het is in veel gevallen ook mogelijk om de terrashaard aan te sluiten op aardgas. Daarbij is het vuurbeeld ook wat minder natuurlijk als bij een terrashaard die met hout gestookt wordt.

Terrashaard op bio-ethanol of gel

Een terrashaard kan ook gestookt worden met bio-ethanol of met een gel. Er is geen rookvorming, dus bio-ethanol en gel tuinhaarden zijn ook in verschillende modellen verkrijgbaar. Bio-ethanol geeft, net als hout, een mooi vuurbeeld. De gel zit in potjes, wat betekent dat het gaat om plaatselijke vlammen. Gel is daarentegen wel een stuk veiliger in gebruik. Bio-ethanol is erg licht ontvlambaar, wat betekent dat u er voorzichtiger mee om moet gaan. Een ongeluk kan zich bijvoorbeeld voordoen wanneer u de haard bijvult als die nog niet volledig afgekoeld is.

Koop uw terrashaard bij CW Rustiekbouw!

Of u nu kiest voor een terrashaard met rookkanaal, op gas, bio-ethanol of gel, u vindt het allemaal bij CW Rustiekbouw. Wij informeren u ook graag over de mogelijkheden. Voor meer informatie en persoonlijk, of een vrijblijvende offerte, kunt u altijd contact met ons opnemen. Dat kan via het contactformulier hier op de site, door te bellen naar 06-51514433 of door een mail te sturen naar info@cwrustiekbouw.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
×

Hallo!

Klik hieronder op een van onze vertegenwoordigers om te chatten op WhatsApp of stuur ons een e-mail naar info@cwrustiekbouw.nl

× Hoe kan ik u helpen?