Content voor Ingelogde Gebruikers

Nieuwe kachel of haard? Laat u inspireren!

Inspiratie voor kachels en haarden

Denkt u erover om een nieuwe kachel of haard voor uw woning te kopen? Dan heeft u ontzettend veel keuze in het ruime assortiment van CW Rustiekbouw. Voor elke woonstijl en elk interieur vindt u bij ons een mooie bijpassende kachel of haard die aan al uw wensen voldoet. Maar het maken van een keuze is zeker niet eenvoudig. Daarom willen we u in dit blog inspireren met de kachels en haarden uit ons assortiment. Ook komen wij graag bij u langs voor een vrijblijvende afspraak waar wij u meer vertellen over het plaatsen van een kachel of haard voor uw woning, persoonlijk advies geven en u inspireren met de mogelijkheden. Neem gerust contact op voor meer informatie.

Houthaard of houtkachel

De houthaard is toch wel de echte klassieker. Wanneer veel mensen denken aan een open haard, denken ze aan het knapperend vuurtje van de houthaard. De geur, het geluid en het prachtige vuurbeeld zijn toch wel de grootste voordelen van een mooie houthaard. Maar de warmte die door een open haard uitgestraald wordt, mag zeker niet onderschat worden. Is de warmte echter de belangrijkste factor voor u wanneer het gaat om de aanschaf van een haard of kachel? Dan raden we een houtkachel aan. Die heeft namelijk een groter rendement en straalt meer warmte uit. Dat komt omdat er minder warmte door de schoorsteen naar buiten gaat. Een houtkachel verbruikt bovendien minder brandstof.

Gashaard of gaskachel

U kunt ook kiezen voor de gashaard of gaskachel van CW Rustiekbouw. Hoewel er bij een gashaard geen sprake is van een knapperend haardvuur of een houtgeur, heeft een gashaard of gaskachel wel andere grote voordelen. Zo kost het stoken van een vuur met een gashaard of -kachel geen enkele moeite. Het is niet nodig om hout te sprokkelen en het vuur brandt al met een druk op de knop. Is uw woning niet aangesloten op een gasnetwerk? Dat is geen probleem. U kunt ook kiezen voor een gashaard of gaskachel die werkt met een fles of tank. Dan hebben we het meestal over propaan en butaan.

Terrashaard

Wilt u niet binnen een vuurtje stoken, maar gezellig buiten om het haardvuur zitten? Dan is een terrashaard echt iets voor u! Ook deze buitenhaarden komen in heel veel soorten en maten. Zo kunt u natuurlijk kiezen voor de klassieke tuinhaard, maar kunnen wij ook een buitenhaard voor u maken die helemaal op uw behoeften afgestemd wordt. Wat dacht u bijvoorbeeld van een tafel met een ingebouwde terrashaard? Of een buitenhaard waarop u ook kunt barbecueën. De mogelijkheden die wij u kunnen bieden zijn eindeloos. Neem gerust eens contact op en laat u inspireren door onze specialisten en de projecten die wij eerder voltooid hebben. Voor u het weet zit u lekker buiten bij een aangenaam haardvuur, en kunt u optimaal van uw tuin genieten.

Let hierop bij het kopen van een kachel of haard

Natuurlijk zijn er ook een aantal praktische zaken waar u op moet letten bij het kopen van een haard of kachel voor uw woning. Wij zetten de belangrijkste punten voor u op een rij:

  • Een kachel of haard heeft een rookkanaal nodig. Overleg wat de mogelijkheden zijn van het aanleggen van het rookkanaal, wanneer dat in uw woning nog niet aanwezig is.
  • Kiest u voor een terrashaard? Ook dan moet u rekening houden met de rookontwikkeling. U wilt immers niet dat uw buren er last van krijgen. Overleg met onze specialisten over slimme oplossingen hiervoor.
  • Let op het vermogen van de kachel of haard. Die moet passen bij de ruimte die hij moet verwarmen. Een te klein vermogen is niet goed, maar ook een te groot vermogen kan problemen met zich meebrengen.
  • Het is mogelijk om door ons een kachel of haard helemaal naar wens te laten maken. Dat betekent dat we onder andere een inbouw kachel of haard voor u kunnen realiseren. Kies dus een model dat past bij de rest van uw interieur.
  • Een kachel of haard is geen allesbrander. U kunt niet zomaar alles in uw haard gooien. Plastic, geverfd of geïmpregneerd hout, spaanplaten en hout met lijmresten zijn voorbeelden van voorwerpen die niet in de kachel of haard mogen. Houdt er dus rekening mee dat u voor een houtkachel of -haard ook echt stookhout nodig heeft.

Neem contact op met CW Rustiekbouw voor meer inspiratie!

Wilt u meer inspiratie en persoonlijk advies over een kachel of haard die echt bij uw woning past? Neem dan gerust contact op! De specialist van CW Rustiekbouw helpt u graag verder, en voorziet u bovendien van een vrijblijvende offerte. Contact opnemen kan via het formulier hier op de site, telefonisch via 06-51514433 of door een mail te sturen naar info@cwrustiekbouw.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
×

Hallo!

Klik hieronder op een van onze vertegenwoordigers om te chatten op WhatsApp of stuur ons een e-mail naar info@cwrustiekbouw.nl

× Hoe kan ik u helpen?