Content voor Ingelogde Gebruikers

Creëer een gezellige sfeer met een kachel in de winter

De lekkerste warmte heeft u van een kachel

Zodra het buiten kouder wordt, of zelfs al behoorlijk koud is, begint bij veel mensen de drang naar gezelligheid en warmte binnen. Met een beetje fantasie krijgt u dan een beeld van een fraai wit besneeuwd landschap met in huis een prachtig flakkerende open haard waar u met het gezin omheen gaat zitten voor een heerlijke kop warme chocolademelk. Maar wist u dat u voor warmte en gezelligheid niet direct een open haard nodig heeft? Dat kan ook gewoon bij de kachel! Bij CW Rustiekbouw geven we u graag een aantal tips om met een kachel in de winter een gezellige sfeer te creëren.

Gezelligheid kent geen tijd

‘Gezelligheid kent geen tijd’, luidt een oud en bekend gezegde. Daar zijn wij het helemaal mee eens. En aangezien wij in de kachel- en haardenbranche actief zijn, weten wij daar best veel van. Maar wij weten ook dat voor het creëren van een warme sfeer in huis meer nodig is dan alleen een kachel of haard. Hoe krijgt u uw huis lekker warm en gezellig?

Houd warme lucht binnen

Probeer zo veel mogelijk warme lucht in huis vast te houden. Dit doet u onder andere door alle tochtgaten af te sluiten. Denk daarbij niet alleen aan ramen en deuren, maar kijk ook op andere plekken. U voelt kou in huis altijd in de buurt van een tochtplek. Maar dat kunt u ook controleren met een kaars. Als de kaars begint te flikkeren om een plek waar u vermoedt dat het tocht, kunt u maatregelen nemen en het tochtgat dichten. De kaars komt overigens meteen van pas om uw huis op te fleuren met gezellig kaarslicht.

Dikke gordijnen ophangen

Voor een goede warmte-isolatie in huis kunt u dikke gordijnen ophangen. Via de ruiten in huis ontsnapt veel warmte naar buiten en komt kou naar binnen. Met lekker dikke gordijnen voorkomt u dat. Daarnaast geven dikke gordijnen ook een gezellige sfeer in uw woonkamer.

Leg één of meerdere vloerkleden neer

Voor het vasthouden van de warmte in uw woonkamer kunt u ook één of meerdere vloerkleden op de grond leggen. Uw voeten vinden dat gegarandeerd ook erg fijn Kies voor een dik of hoogpolig vloerkleed voor extra sfeer en warmte. Net als voor gordijnen geldt bij vloerkleden dat ze uw kamer gezellig aankleden.

Zet uw kachel aan

Een kachel in de kamer is heel sfeervol. En hij geeft lekker veel directe warmte af. Dat maakt dat een kachel erg gezellig en comfortabel is om bij te zitten. Koude voeten of handen heeft u in een mum van tijd lekker opgewarmd. Nu kan het zijn dat u misschien (nog) geen kachel heeft, maar er wel een wilt aanschaffen. Dan kunt u zich op onze website vast verdiepen in welke kachel u kunt nemen. Bij CW Rustiekbouw hebben wij een ruim aanbod kachels voor een gezellige sfeer in de winter.

Kachel kopen bij CW Rustiekbouw

Wilt u ook een kachel kopen? Ga dan naar CW Rustiekbouw en maak een keuze uit ons ruime aanbod. Neem contact met ons op via het contactformulier op de website. Wij zijn ook telefonisch te bereiken via a href=tel:0651514433>06-51514433 of per mail via info@cwrustiekbouw.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
×

Hallo!

Klik hieronder op een van onze vertegenwoordigers om te chatten op WhatsApp of stuur ons een e-mail naar info@cwrustiekbouw.nl

× Hoe kan ik u helpen?