Content voor Ingelogde Gebruikers

Gaskachel ombouwen naar houtkachel

Gaskachel ombouwen naar houtkachel? CW Rustiekbouw vertelt

Veel woningen, vooral de oudere woonhuizen, hebben een kachel. Voor veel mensen is dit een hele prettige toevoeging in huis. Zowel praktisch als esthetisch. Maar zoals met een boel dingen in het leven, geldt ook hier: zoveel mensen, zoveel wensen. Het kan namelijk zomaar eens zijn dat de kachel die u in uw nieuwe woning aantreft, niet helemaal naar wens is. Zo willen veel mensen vaak een gaskachel ombouwen naar een houtkachel. Gelukkig is dat prima mogelijk! CW Rustiekbouw denkt op dit gebied graag met u mee en vertelt u er hier graag meer over.

Houthaard

Kachels en rookkanalen

Heeft u een gaskachel maar wilt u liever het knusse gevoel van een houtkachel? Een gaskachel ombouwen naar een houtkachel is dan een prima idee en goed te doen. Het is hierbij wel zaak om op het rookkanaal te letten. Ten eerste kan een houtkachel niet worden aangesloten op het bestaande rookkanaal van de gashaard. Dit komt doordat deze twee rookkanalen verschillen van elkaar. Daarnaast is het van belang dat het rookkanaal van een houtkachel boven de nok van uw dak uitkomt. Heeft u een klassiek model gashaard met een open systeem? Dan gaat uw afvoer al door het dak. In dit geval is het mogelijk dat het huidige kanaal behouden kan worden en dat hier een flexibel rookkanaal doorheen getrokken kan worden.

Houtkachel als meubel of vrijstaand

Als u een gaskachel met meubel heeft en het meubel wilt behouden, is het belangrijk dat de houtkachel ongeveer dezelfde afmetingen heeft als uw huidige gaskachel. In dat geval kunt u gewoon de gaskachel verwijderen en de houtkachel op dezelfde plaats zetten. U hoeft vervolgens dan alleen de ombouw te vervangen en het rookkanaal te vernieuwen. Het meubel kan in de meeste gevallen gewoon worden behouden. Heeft u een gaskachel die vrijstaand is? Dan kunt u deze (laten) verwijderen om op dezelfde plek een houtkachel terug te laten plaatsen.

Voordelen van een houtkachel

Een houtkachel is een geweldige toevoeging aan elke woning. Ten eerste geeft een houtkachel fantastisch veel warmte af. Hierdoor bespaart u op de verwarming die niet meer aan hoeft in deze ruimte. En dat zorgt er weer voor dat u bespaart op uw energierekening en u minder afhankelijk bent van uw energieleverancier. De warmte van een houtkachel vinden veel mensen ook nog eens prettiger dan die van een gaskachel of verwarming. Tot slot is een houtkachel natuurlijk een prachtig en sfeervol element in de ruimte. Er gaat immers niks boven een heerlijk knisperend haardvuur.

Contact

Wilt u uw gaskachel ombouwen naar een houtkachel? Wilt u hiervoor professioneel advies of de hulp van deskundigen? CW Rustiekbouw helpt u met alle plezier verder.
Bel ons gerust via 06 51 51 44 33 of stuur een e-mail naar info@cwrustiekbouw.nl. href=”https://www.cwrustiekbouw.nl/nieuws/”>nieuwsoverzicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
×

Hallo!

Klik hieronder op een van onze vertegenwoordigers om te chatten op WhatsApp of stuur ons een e-mail naar info@cwrustiekbouw.nl

× Hoe kan ik u helpen?