Content voor Ingelogde Gebruikers

Alles over de bio-ethanol haarden van CW Rustiekbouw

Wat zijn de voordelen van een bio-ethanol haard?

Het kan soms lastig zijn om de juiste haard te kiezen, omdat haarden er in zoveel verschillende soorten en maten zijn. Wij helpen u graag de juiste keuze te maken bij CW Rustiekbouw. In dit blog lichten we een aantal voordelen van de bio-ethanol haard uit. Misschien is zo’n haard wel wat voor u!

haard op bio-ethanol

Wat is een bio-ethanol haard?

Zoals de naam al zegt werkt deze haard op bio-ethanol. Dit is een licht ontvlambare, zeer goedkope vloeistof. Het wordt gemaakt van onttrekking uit suikerhoudende planten, en is hierdoor ook erg milieuvriendelijk. Bio-ethanol haarden werken meestal met inzetbare branders waar een soort steenachtige spons in zit die de vloeistof bij zich houdt. Deze ontsnapt dus niet uit de brander; u hoeft niet bang te zijn voor brandgevaar. Bio-ethanol haarden hebben een aantal grote voordelen.

Een bio-ethanol haard kan bijna overal geplaatst worden

Het leuke van bio-ethanol haarden is dat ze geen luchtafvoer nodig hebben. Hierdoor kunnen deze haarden bijna overal in uw huis geplaatst worden, mits er voldoende ventilatie is. En ze lenen zich daarom zeer goed voor een modern interieur, want u hoeft geen ‘ouderwetse’ schoorsteen te hebben.

Goedkope en schone verbranding

Net hadden we het al even over de milieuvriendelijkheid van bio-ethanol, maar nog een voordeel is dat deze vloeistof een zeer schone verbranding heeft. Dat wil zeggen dat er geen geur of rook bij vrijkomt. U heeft dus ook geen last van roetplekken en zo’n haard is in bijna alle ruimtes te gebruiken. Bovendien is bio-ethanol erg goedkoop: een liter is al voor zo’n €1,70 te krijgen!

Warmte afgifte van bio-ethanol haard

Een bio-ethanol haard dient als een echt sfeerelement in uw woning. In vergelijking met andere soorten haarden geeft zo’n haard dezelfde warmte en vlammen als een gashaard. Ethanol is een soort gel. Deze gel giet u in het eenvoudig te bedienen reservoir. Een hele avond genieten van de vlammen, zonder het bijvullen van het systeem. Kan overal geplaatst worden zonder kanaal. 
Reukloos (GEEN paraffine lucht meer!) door het hogere percentage alcohol in de ethanol. Qua veiligheid zijn de reservoirs dusdanig gemoderniseerd dat 100% veilig gestookt kan worden door de aanwezigheid van beveiligingskleppen en alarmsysteem.

Ze kunnen dus ook makkelijk in kleinere ruimtes gebruikt worden of worden gecombineerd met andere elementen in het interieur. Zo bestaan er bijvoorbeeld ook vrijstaande bio-ethanol haarden die u makkelijk kunt verplaatsen als u de opstelling van uw woonkamer wilt veranderen.

bio-ethanol haard

Eenvoudig te gebruiken

Doordat een bio-ethanol haard werkt op brandbare vloeistof hoeft deze alleen maar bijgevuld te worden. Gemiddeld brandt zo’n haard 6 tot 8 uur wanneer deze helemaal gevuld is. Met een lange aansteker steekt u de haard makkelijk aan. Wanneer deze uit mag schuift u eenvoudig het schuifdeurtje dicht en de vlammen zijn gedoofd!

Neem contact met ons op!

Bent u nu nieuwsgierig geworden naar de verschillende modellen bio-ethanol haarden? Of denkt u dat zo’n haard echt wat voor u is? Neem dan gerust contact met ons op! U kunt ons bereiken door het contactformulier op de website in te vullen, te mailen naar info@cwrustiekbouw.nl of bellen naar 06-51514433.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
×

Hallo!

Klik hieronder op een van onze vertegenwoordigers om te chatten op WhatsApp of stuur ons een e-mail naar info@cwrustiekbouw.nl

× Hoe kan ik u helpen?