Content voor Ingelogde Gebruikers

Open haard in Rotterdam

Genieten bij de open haard

Kunt u niet wachten om in de winter heerlijk te genieten bij uw eigen open haard in Rotterdam? En zoekt u een model dat perfect bij u past? Dan weet u ongetwijfeld dat er veel modellen zijn waar u uit kunt kiezen. CW Rustiekbouw vertelt graag meer over de verschillende open haard modellen die in Rotterdam verkrijgbaar zijn!

Houthaard

De houthaard is toch wel de ‘authentieke’ open haard. Het is een klassieke, traditionele, gezellige toevoeging aan uw woonkamer. Wanneer u zoekt naar een open haard voor knisperend hout, de heerlijke geur en het prachtige vuurbeeld, kies dan voor een houthaard. Tegenwoordig is het hout dat gebruikt wordt gewoon milieuvriendelijk. U kunt het dus zonder schuldgevoel gebruiken. De grootsten nadelen van een houthaard zijn grote hoeveelheden hout die u nodig heeft, die ergens bewaard moeten worden. Het hout moet bovendien in de juiste maten gehakt worden, en het kost wat meer moeite om de open haard aan te maken. Ten slotte kunnen er insecten met het hout het huis in komen, en geeft de as in de haard mogelijk wat rommel.

Gashaard

De gashaard is een goed alternatief voor de houthaard. In plaats van hout wordt hiervoor gas gebruikt. Door een hittebestendig kunsthout in de haard te leggen, lijkt het toch alsof u een ‘echte’ open haard heeft. Per model verschilt de afwisseling van het vlammenbeeld, maar met een goede gashaard ziet het er toch erg realistisch uit. Dit soort open haard is zeer eenvoudig in het gebruik. U hoeft enkel op de knop te drukken. Toch heeft een gashaard ook enkele minpuntjes als u hier in Rotterdam voor kiest. Zo moet er (natuurlijk) een gasleiding liggen om hem aan te sluiten. Ook geeft de gashaard wat minder hitte af, en is bij sommige modellen het vuurbeeld minder mooi.

Elektrische haard

De elektrische open haard heeft een slechte reputatie, omdat het vuur er nep uit zou zien. Dat is een verouderd idee. De elektrische haard ziet er tegenwoordig veel realistischer uit. Bovendien is een elektrische haard zeer eenvoudig in gebruik: u hoeft enkel op een knop te drukken, er is geen onderhoud, en u heeft geen rookkanaal, schoorsteen, afzuiging van rook of gasleiding nodig. Het nadeel zit hem echter nog altijd in het vuurbeeld. Dit ziet er erg realistisch uit, maar het is toch geen ‘echte’ vlam. Daarom geeft hij ook niet zo veel warmte als een echte open haard.

Bio-ethanol haard

De bio-ethanol haard is een nieuwer model open haard. We hebben hier eerder al aandacht aan besteed. Maar om het nog even samen te vatten: deze open haard werkt op bio-ethanol, een licht ontvlambare, zeer goedkope vloeistof. De haarden werken met branders van een soort steenachtige spons. Ze hebben geen luchtafvoer nodig, en kunnen bijna overal in huis geplaatst worden als de ventilatie goed is. Het is een voordelig alternatief voor een open haard, en heeft bovendien een zeer schone verbranding. Minpunt is dat de brandstof snel op gaat. U moet dus een voorraadje aanleggen. De kwaliteit van de bio-ethanol kan ook verschillen. Ten slotte is het vuurbeeld een stuk minder natuurlijk dan bij andere open haarden.

Welke open haard kiest u?

Weet u al welke open haard u in Rotterdam kiest? Of wilt u toch nog wat meer informatie ontvangen, of advies krijgen voor uw woning? CW Rustiekbouw helpt u graag verder! Neem contact op door hier op de site het contactformulier in te vullen. U kunt ons ook telefonisch bereiken via 06-51514433 of door een mail te sturen naar info@cwrustiekbouw.nl. Met de hulp van CW Rustiekbouw vindt u ongetwijfeld uw juiste open haard in Rotterdam!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
×

Hallo!

Klik hieronder op een van onze vertegenwoordigers om te chatten op WhatsApp of stuur ons een e-mail naar info@cwrustiekbouw.nl

× Hoe kan ik u helpen?