Content voor Ingelogde Gebruikers

Gashaarden open (klassiek/landelijk)

Het gemak van gas! Indien gewenst met afstandbediening! Geen aslades meer legen, niet meer sjouwen met hout, geen vuil in huis en met één druk op de knop de haard aansteken en met de afstandsbediening regelen.
Als u kiest voor gas, kiest u voor sfeer en gemak. De sfeer en het vlammenspel zijn tegenwoordig nauwelijks meer van houtgestookte vlammen te onderscheiden. Maar een gashaard is veel eenvoudiger te bedienen. Aansteken, regelen en weer uitdoen gaan even eenvoudig en snel als de televisie aan of uitdoen. U kunt de haard dus makkelijk even een uurtje laten branden, gewoon voor de gezelligheid. Een andere belangrijke reden waarom vaak voor gas wordt gekozen, is het gesloten verbrandingssysteem dat bij haarden op deze brandstof mogelijk is. Dit systeem maakt een traditionele schoorsteen overbodig. Een eenvoudige uitmonding in het dak of de gevel zorgt zowel voor de afvoer van verbrandingsgassen als voor de aanvoer van voldoende verbrandingslucht. Een gashaard waar u maar wilt door revolutionair afvoersysteem

Colard Winde

Met het nieuwe Powervent® rookgasafvoersysteem (fabrikant DRU) zijn er nauwelijks nog beperkingen bij het plaatsen van een gashaard. Met dit systeem kan men nagenoeg onbeperkt horizontale afstanden overbruggen, diverse bochten maken of het zelfs via de kruipruimte monteren. Bovendien is de diameter van het kanaal aanzienlijk kleiner dan van andere afvoerkanalen, waardoor het gemakkelijk weg te werken is.

U bent dus vrij om de haard te plaatsen waar u maar wilt. Zelfs geheel vrij midden in de woonkamer is geen probleem meer! Het geheim zit hem in de Powerbox die aan de buitenkant van de woning of vlak onder het dak op de afvoer wordt aangesloten. Een besturingsunit meet het drukverschil in de afvoer, vergelijkt die met het vooraf ingevoerde aanbevolen drukverschil voor het optimaal laten branden van de haard en stuurt de stroming in de afvoer eventueel bij.

Gashaarden gesloten (klassiek/landelijk)

Gashaard gesloten met glazen plaat:

Gashaarden met een gesloten systeem hebben als voordeel dat het rookkanaal geen trek nodig heeft. Uitmondingen in gevels. platte daken, onder de nok, 45° en 90° bochten vormen geen enkele belemmering. Leverbaar met hand- of afstandbediening. Hoog rendement tussen 60 en 80 procent. Afhankelijk van het toestel.

Gesloten verbranding:

Via een dubbelwandig kanaal worden rookgassen van het toestel afgevoerd en verbrandingslucht aangevoerd. De haard of kachel is qua luchtvoorziening dus volkomen afgesloten van de woonkamer. Het grote voordeel is dat u geen schoorsteen nodig heeft omdat dit systeem kan werken met een eenvoudige muur- of dakdoorvoer. Dit maakt de plaatsing van een haard een stuk flexibeler, gemakkelijker en dus ook goedkoper. Bovendien kan een dergelijke haard ook probleemloos in een woning met mechanische ventilatie of een open keuken met afzuigkap worden geplaatst. Het rendement van een dergelijke haard ligt al snel boven de 70%. Het is dus niet alleen gemakkelijk en mooi maar geeft ook aangename warmte.

Gesloten inbouwhaard:

Dit is een volledig gesloten toestel dat de verbrandingslucht niet aan de woonkamer onttrekt. Via een concentrische (=dubbelwandige) buis wordt de verbrandingslucht via het dak of een buitenmuur naar binnen gezogen, terwijl door het binnenste van diezelfde buis de rookgassen worden afgevoerd. Ook om dit toestel kan een schouw of schoorsteenmantel naar keuze worden geplaatst. Ook lenen deze toestellen zich bijzonder goed voor strakke inbouw. Ideaal voor woningen met mechanische ventilatie en/of een open keuken. Een schoorsteen is niet nodig, veelal kan worden volstaan met een muurdoorvoer.

Bij een gesloten verbrandingssysteem vindt de toevoer van de lucht en de afvoer van rookgassen door één en hetzelfde gecombineerde kanaal plaats. Met dit systeem wordt de zuurstof dus van buiten het huis betrokken en niet uit de ruimte waar de haard of kachel zich bevindt. Een gesloten verbrandingssysteem is ideaal voor mechanisch geventileerde woningen. Er is geen aparte luchttoevoer nodig en ook een schoorsteen is niet noodzakelijk. Bekijk voor meer informatie onze pagina over inbouw gashaarden.

Kachels gasgestookt!

Dit zijn los geplaatste toestellen die veelal op pootjes of een sokkel rusten. Deze gaskachels zijn vrijwel altijd voorzien van een glazen front en zowel in open- als gesloten verbranding leverbaar. Bij open verbranding heeft u een verticale afvoerpijp via het dak nodig. Bij gesloten verbranding kunt u ook werken met een muurdoorvoer. Doordat ze niet zijn ingebouwd geven ze een lekkere stralingswarmte. Er is een grote keuze uit klassieke en moderne toestellen in diverse vermogens. Het plaatsen is vaak eenvoudiger dan bij inbouwhaarden omdat er geen bouwkundige werkzaamheden nodig zijn.

De open inbouwhaard

Deze vindt u vaak in combinatie met een schoorsteenmantel of schouw. Het bestaat uit een gasblokkenvuur, voorgemonteerd op een stenen of metalen stookplaats, vaak compleet met aansluitingen voor de afvoer van de rookgassen en de toevoer van verbrandingslucht. Rondom het toestel kan een schoorsteenmantel of schouw in diverse stijlen en materialen worden geplaatst. Daardoor past het geheel altijd perfect in uw interieur. Voor dit soort toestellen is een schoorsteen- of verticaal afvoerkanaal noodzakelijk.

Waarom kiezen voor Colard Winde Rustiekbouw?

Wanneer u kiest voor Colard Winde Rustiekbouw profiteert u van de volgende voordelen:

  • Meer dan 20 jaar ervaring
  • Ruime keuze aan stijlen
  • Actief in heel Nederland Europa
  • Gratis en vrijblijvende offerte
  • Levert en plaatst uw haard
  • Alles uitgevoerd door één bedrijf

Voorbeeld van onze open haarden

Bekijk eerder uitgevoerde projecten om inspiratie te krijgen voor uw eigen haard.

Scroll naar boven
×

Hallo!

Klik hieronder op een van onze vertegenwoordigers om te chatten op WhatsApp of stuur ons een e-mail naar info@cwrustiekbouw.nl

× Hoe kan ik u helpen?