Content voor Ingelogde Gebruikers

Houthaarden open (modern)

Een aanwinst voor uw woonkamer, brengt gezelligheid in uw huis deze unieke hout gestookte haard!
De fronthaard is een haard welke je voornamelijk aan de voorzijde te zien is. Aan de zijkanten is de opening van het vuur minder te zien. De ombouw van de fronthaard kan op een aantal manieren namelijk een voorzethaard, half omloop en volledig omloop. De ombouw kan uit verschillende materialen bestaan, hout, ijzer, mdf, zandsteenschouwen enz. Houtgestookte haarden hebben als voordeel dat er een leven is van vuur, dat met een hoog rendement, optimaal tot zijn recht komt. Door middel van een gietijzeren haardplaat, die recht tegen de achterwand aangeplaatst wordt, ontvangt u 50% meer stralingswarmte.!!

De charme van een echte open haard op hout is ongeëvenaard. Het knapperende vuur en de typische reuk zijn een bijzondere belevenis. Er is een groot aanbod van open haarden passend bij ieder interieur. Indien u hiervoor kiest moet u wel rekening houden met een paar eisen ten aanzien van de installatie. Zo is een royaal schoorsteenkanaal noodzakelijk voor een optimale trek. In woningen met mechanische ventilatie of een open keuken met afzuigkap moet gezorgd worden voor voldoende aanvoer van lucht bij de haard. Indien u meer warmte wilt kunt u beter kiezen voor een haard met een glasruit of een vrijstaande houtkachel.

designhaard

Met zijn open karakter heeft de open haard een grote aantrekkingskracht op mensen die houden van gezelligheid en een vleugje romantiek. Het karakteristieke geluid van een knapperend haardvuur en de dansende vlammen maken van de open haard een sfeervolle blikvanger. Colard Winde Rustiekbouw B.V. kan u een passend advies geven en zorgen voor de complete installatie.

Keukenhaarden

Een selectie van onze exclusieve keukenhaarden. Op maat gemaakt voor zowel klassieke als moderne keukens.

Houthaarden half open / gesloten (modern)

De houtgestookte gesloten open haarden kenmerken zich door unieke eigenschappen zoals een volledig omhoog schuivende deur of in de verschillende binnenafwerkingen van de verbrandingkamer die mogelijk zijn.

Een inbouwhaard is een houthaard voorzien van een glasdeur die in een bestaande schouw of nieuw te bouwen schouw wordt ingebouwd. Er zijn vele modellen in diverse formaten en designs. Zowel klassiek als modern. De haarden zijn voorzien van draaideuren of liftdeuren zodat de binnenzijde van de ruit gemakkelijk kan worden schoongemaakt en de as kan worden opgeruimd. Het rendement van dit soort haarden ligt een stuk hoger dan van de volledig open versies. Het rendement kan in de meeste gevallen verder worden verhoogd door de installatie van ventilatoren.

Kaatsheuvel; Tinello diverse open gassystemen

Gashaarden open (modern)

Het gemak van gas! Indien gewenst met afstandbediening!
Geen aslades meer legen, niet meer sjouwen met hout, geen vuil in huis en met één druk op de knop de haard aansteken en met de afstandsbediening regelen.
Als u kiest voor gas, kiest u voor sfeer en gemak. De sfeer en het vlammenspel zijn tegenwoordig nauwelijks meer van houtgestookte vlammen te onderscheiden. Maar een gashaard is veel eenvoudiger te bedienen. Aansteken, regelen en weer uitdoen gaan even eenvoudig en snel als de televisie aan of uitdoen. U kunt de haard dus makkelijk even een uurtje laten branden, gewoon voor de gezelligheid. Een andere belangrijke reden waarom vaak voor gas wordt gekozen, is het gesloten verbrandingssysteem dat bij haarden op deze brandstof mogelijk is. Dit systeem maakt een traditionele schoorsteen overbodig. Een eenvoudige uitmonding in het dak of de gevel zorgt zowel voor de afvoer van verbrandingsgassen als voor de aanvoer van voldoende verbrandingslucht. Een gashaard waar u maar wilt door revolutionair afvoersysteem. Met het nieuwe Powervent® rookgasafvoersysteem (fabrikant DRU) zijn er nauwelijks nog beperkingen bij het plaatsen van een gashaard. Met dit systeem kan men nagenoeg onbeperkt horizontale afstanden overbruggen, diverse bochten maken of het zelfs via de kruipruimte monteren. Bovendien is de diameter van het kanaal ook nog eens aanzienlijk kleiner dan van andere afvoerkanalen, waardoor het gemakkelijk weg te werken is. U bent dus vrij om de haard te plaatsen waar u maar wilt. Zelfs geheel vrij midden in de woonkamer is geen probleem meer! Het geheim zit hem in de Powerbox die aan de buitenkant van de woning of vlak onder het dak op de afvoer wordt aangesloten. Een besturingsunit meet het drukverschil in de afvoer, vergelijkt die met het vooraf ingevoerde aanbevolen drukverschil voor het optimaal laten branden van de haard en stuurt de stroming in de afvoer eventueel bij.

Waarom kiezen voor Colard Winde Rustiekbouw?

designhaard

Wanneer u kiest voor Colard Winde Rustiekbouw profiteert u van de volgende voordelen:

  • Meer dan 20 jaar ervaring
  • Ruime keuze aan stijlen
  • Actief in heel Nederland en Europa
  • Gratis en vrijblijvende offerte
  • Levert en plaatst uw haard
  • Alles uitgevoerd door één bedrijf

Open inbouwhaard

Deze vindt u vaak in combinatie met een schoorsteenmantel of schouw. Het bestaat uit een gasblokkenvuur, voorgemonteerd op een stenen of metalen stookplaats, vaak compleet met aansluitingen voor de afvoer van de rookgassen en de toevoer van verbrandingslucht. Rondom het toestel kan een schoorsteenmantel of schouw in diverse stijlen en materialen worden geplaatst. Daardoor past het geheel altijd perfect in uw interieur. Voor dit soort toestellen is een schoorsteen- of verticaal afvoerkanaal noodzakelijk.

Gesloten inbouwhaard

Dit is een volledig gesloten toestel dat de verbrandingslucht niet aan de woonkamer onttrekt. Via een concentrische (=dubbelwandige) buis wordt de verbrandingslucht via het dak of een buitenmuur naar binnen gezogen, terwijl door het binnenste van diezelfde buis de rookgassen worden afgevoerd. Ook om dit toestel kan een schouw of schoorsteenmantel naar keuze worden geplaatst. Ook lenen deze toestellen zich bijzonder goed voor strakke inbouw. Ideaal voor woningen met mechanische ventilatie en/of een open keuken. Een schoorsteen is niet nodig, veelal kan worden volstaan met een muurdoorvoer.

Gashaard met Ultra HD Flatscreen TV

Steeds vaker worden interieurs gecombineerd of geïntegreerd met een haard.
Was het voorheen de trend om een tv zichtbaar in de huiskamer te hebben, nu ontstaat steeds meer de wens om deze geïntegreerd te hebben in de achtergrond wanneer hij niet wordt gebruikt. En daar is nu een unieke oplossing voor! Een gashaard met een speciaal ontwikkelde Full HD TV.

Om de tv bestand te laten zijn tegen de warmteontwikkeling van de haard, zijn bepaalde componenten extern geplaatst. De speciale lcd-monitor wordt direct tegen het glas geplaatst, waardoor u kunt genieten van een zeer grote kijkhoek. Het glaspaneel is in alle RAL-kleuren, zowel in mat als in glans, leverbaar. Het wordt geproduceerd in de door u gewenste afmetingen. De unieke combinatie van een gashaard met een perfect vlambeeld en de volledig geïntegreerde Full HD Flat screen kan dan ook volledig naar uw persoonlijke wensen worden uitgevoerd.

CW Rustiekbouw

Scroll naar boven
×

Hallo!

Klik hieronder op een van onze vertegenwoordigers om te chatten op WhatsApp of stuur ons een e-mail naar info@cwrustiekbouw.nl

× Hoe kan ik u helpen?